dinsdag 14 juli 2015

IM Powerplant Koeltoren

Onze laatste locatie op het lijstje, de welbekende IM Powerplant koeltoren. We dachten dat heel de gemeente waar de locaties zich bevinden vergeten was, maar de straat waar deze koeltoren zich bevind... Was écht leeg. De straat zag eruit alsof er niemand meer komt. Er lag gewoon een hoop kleren naast de weg, en tegenover de koeltoren stond ook een vervallen huis.
Het binnenkomen op het terrein van de koeltoren was gewoon té gemakkelijk. De hekken die er ooit stonden waren weg, en vervangen door een rood lint. Dus gewoon over het lint stappen. Verder geen security te zien. (we zijn wel enkel naar de koeltoren geweest, hoe het op het terrein erbij zit, dat weet ik niet. Ik weet wel dat er daar bewakingscamera's hangen.) We dachten eerst dat we langs onder de toren moesten binnenkomen, maar nee dat was verkeerd gedacht. Ik weet wel dat er urbexers onder de toren fotograferen, maar wij waren niet voorzien op de hele plas water onder de koeltoren. Dus toen liepen we verder rond de toren, en zagen we daar plots een trap. Daar hadden we eventjes overgekeken, hoe overduidelijk het dan ook was. Aangekomen boven waren we meteen in de overweldigende toren. Middenin een verlaten koeltoren staan, is waarschijnlijk één van de meest buitengewone dingen die ik ooit heb gedaan! Het was zo mooi en groot, heel overweldigend. Jammer dat ik nog geen groothoek lens heb, want die zou daar zeker van pas gekomen zijn.
Het enigste nadeel dat ik die dag had, was dat het een regenachtige dag was, dus de lucht was wit en niet zo mooi.
Toen we vertrokken uit de koeltoren was er een andere man op het terrein gekomen, maar hij heeft ons niet gezien.
De koeltoren is nog steeds de moeite waard! Heel mooi! Wel één waarschuwing voor degenen die er nog naartoe gaan: Toen wij beneden waren gekomen, viel het ons op dat de trap minder stevig begint te worden. Hij zou het zeker nog wel een tijdje houden, maar vanboven begint het wat minder stevig te worden. Goed opletten!














Bezocht op 12/07/'15


Dit vind je misschien ook leuk...


















2 opmerkingen:

Tips en meningen zijn welkom. Deze reactie-ruimte dient enkel over urbex/fotografie te gaan. Reacties buiten dit onderwerp worden genegeerd en verwijderd.